»
Viața școlii » Activităţi/evenimente » Scrisori către Moş Crăciun

Scrisori către Moş Crăciun

20/12/2017

Prima activitate a proiectului educaţional ce vizează promovarea scrisului de mână, s-a încheiat odată cu schimbul de scrisori dintre elevii claselor a IX-a E de la cele două instituţii partenere: Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Tulcea şi Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău. După ce, în ajun de Moş Nicolae, elevii noştri au scris scrisori pe care le-au adresat colegilor lor din Tulcea, a fost rândul lor să se bucure de scrisorile primite. Printr-o activitate inedită, desfăşurată în cadrul orei de limba şi literatura română de luni, 18 decembrie 2017, doamna profesoară Mihaela Sălăjan a citit cu elevii din clasa a IX-a E fragmente din scrisorile primite.
Bucurie mare pentru elevii clasei a IX-a E de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”. Unii nu au primit nicio scrisoare în viaţa lor, aşa că trăiesc cu intensitate maximă momentul. La fel s-au bucurat şi elevii şcolii partenere, dovadă fiind un fragment dintr-o scrisoare pe care eleva Rade Ana-Maria ne-a adresat-o: „Nu vă imaginați ce bucurie a cuprins elevii clasei a IX-a E, atunci când doamnele profesoare ne-au propus acest proiect.”
 
Iată şi reacţiile elevilor nostri vis-à-vis de această activitate. Brândaş Lorena, clasa a IX-a E: „Din punctul meu de vedere, acest proiect este foarte interesant, deoarece impactul pe care îl au scrisorile scrise de mână este mai puternic decât mesajele scrise pe platformele de socializare. Scrisorile vor rămâne mereu ca nişte amintiri şi emoții, pe care le putem păstra şi arăta urmaşilor noştri. Este un sentiment de puritate şi bucurie, un entuziasm enorm, un obicei vechi readus în atenția generațiilor noastre. Fiecare copil în parte, prin aceste scrisori, poate fi un Moş Crăciun al Zâmbetelor.”
 

La fel de încântat de proiect şi de activitatea desfăşurată s-a arătat a fi şi elevul Pop Paul din aceeaşi clasă. Acesta mărturiseşte: „Am fost foarte entuziasmat de acest proiect deoarece era nou pentru mine. Acest mod de comunicare, chiar dacă este unul mai „antic”, este un mod foarte bun de a te exprima, care poate lăsa amprenta unei amintiri plăcute pe care o putem păstra.”
                                                     
Proiectul „Promovăm scrisul de mână” a fost iniţiat de doamna prof. ing. dr. Anişoara Ivanov împreună cu doamnele profesoare Lavinia Pavel şi Mirela Georgescu de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Tulcea. Echipa de proiect a Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău este formată din doamnele profesoare Anca Făgăraşi, Ana-Maria Mureşan, Monica Rusan, Mihaela Sălăjan, Nadia Horvat, Sanda Duma şi domnul profesor Mirel Matyas.

Următoarele activităţi ale proiectului sunt: „O personalitate a judeţului meu” (ianuarie 2018); „Comoara de lângă noi” (martie 2018) şi respectiv „Facem cunoscută frumuseţea locurilor noastre” (mai 2018) - activităţi ce au ca scop încurajarea schimbului de informaţii între elevii şcolilor partenere prin scrisori, vederi, fotografii.

 

Text şi foto: prof. Mirel MatyasPentru mai multe imagini accesaţi pagina de facebook.

Pentru alte activităţi desfăşurate la API accesaţi link-ul Activităţi/Evenimente.