»
Despre noi » Cuvântul directorului

Cuvântul directorului 
img  Școala este locul fundamental al devenirii noastre, locul în care depășim propriile individualități, învățând lecția comunicării, a deschiderii spre cei din jur. 
 Cu sufletele deschise, împreună cu colegii mei, cadre didactice sau personal auxiliar ai Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, investim în vieţile elevilor cunoaştere, valori şi idealuri înalte.            
 Valorificând întregul lor potențial intelectual și afectiv, îi învățăm să  accepte provocarea competiţiei, a muncii, a disciplinei şi a studiului cu seriozitate. 
 Rezultatele la examene vorbesc despre elevii noștri ca tineri pregătiţi şi dornici de un act educaţional calitativ și performant, pe care profesorii colegiului  l-au asigurat și îl vor  asigura în continuare.               
 Performanțele elevilor din anii precedenți îi recomandă ca tineri care fac cinste colegiului nostru.  
 Avem o școala ancorată în realitatea pe care o trăim prin specializările oferite și ne adaptăm în permanență vremurilor, găsind soluții de abordare a cotidianului educațional în mod serios, atent și conștiincios.
 Elevii beneficiază, astfel, de servicii educaționale de calitate în cadrul acestei instituții de prestigiu, care oferă un spațiu educativ modern și sigur, un colectiv unit, creativ și inovator. De asemenea, este incontestabilă implicarea reală a comunităţii locale, cea care deja contribuie în bună măsură la susţinerea materială a procesului educațional în instituție. 
 Împreună - dascăli, copii, părinți, comunitate – vom continua să ne unim eforturile în folosul celor care sunt pe drumul cunoașterii, al descoperirilor și al formării personalității.Director, profesor Alina-Ramona Cozac
(septembrie 2021 - prezent) 

img   Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău a fost, este și va fi una dintre instituțiile de prestigiu ale învățământului sălăjean. Având o istorie bogată, o bază materială demnă de invidiat și, înainte de toate, un corp profesoral foarte bine pregătit, C.T API – așa cum ne place să-i spunem, este pregătit să facă față noilor provocări.
   Atractivitatea de care se bucură școala noastră în rândul absolvenților clasei a VIII-a se datorează unei oferte educaționale echilibrate, ce îmbină profilele teoretice cu cele tehnologice, fiecare elev găsindu-și locul la una dintre filierele, domeniile sau specializările oferite. Trebuie amintite aici și rezultatele foarte bune obținute la diferite concursuri.
   Credem cu tărie că un învățământ performant presupune un parteneriat între cadre didactice, elevi, părinți, agenți economici și autorități locale. Doar împreună putem face ca renumele de care se bucură astăzi Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău să se mențină și în viitor. Noi, „Familia API” vom face tot ceea ce ne stă în putință, cu resursele de care dispunem, pentru atingerea acestui deziderat!


 
Director, profesor Marius-Mirel Matyas
(septembrie 2020-august 2021)
img
     Am convingerea că, în această etapă din dezvoltarea societății, învățământul are nevoie de licee de specialitate performante.

     Majoritatea adulților recunosc faptul că perioada liceului ocupă un loc important în amintirile lor. Este important să-ți amintești că ai absolvit un colegiu renumit, într-o clasă cu o specialitate de top, că ai avut colegi buni care s-au realizat, profesori bine pregătiți de la care ai învățat nu numai conținuturile disciplinei, ci și lucruri importante pentru viața reală.

     Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” oferă posibilitatea formării unor astfel de amintiri: elevi performanți și absolvenți realizați, cadre didactice de calitate care cunosc problemele specifice adolescenței, specializări de top, spații de învățământ primitoare, bază materială modernă.
 
 
Director, profesor Ioan Lung
(septembrie 2012-august 2020)