»
Viața școlii » Activităţi/evenimente » Forces of Nature

Forces of Nature

8/11/2019

     Încă 12 perechi de ”boboci” de la API, încrezători în ceea ce pot face, au avut curajul să provoace Forțele naturii într-un duel aparent inegal. Dar elevii noștri au fost ei înșiși forțe ale naturii (sau ”forțulețe”, le-aș spune, văzând mărimea unora dintre concurente) la Balul Bobocilor de la API, ediția 2019, varianta cu titlu în engleză, ”Forces of Nature” (scris corect!).

     O colecție de tornade, taifunuri, uragane, alizee, cu ”freze” moderne și fardate cu simț de răspundere, au reprezentat bobocii noștri, adevărate ”fenomene” (și nu ”catastrofe”:) ), într-un bal care i-a prins pe toți, elevi și organizatori, într-un vârtej aproape incontrolabil, dar atât de plin de adrenalină. Perechile au avut armate de susținători care au strigat până au răgușit într-un duel al scandărilor pe care doar ei îl pot trăi așa. Iar concurenții s-au întrecut pe ei înșiși, cu prezentări inspirate și probe trecute cu brio. Elevii au părut bine pregătiți la fizică, pentru că forța gravitației ni s-a părut nouă, adulților, că a fost anulată sau umilită în probele în care fetele zburau prin aer ca la un show aviatic, aterizând de fiecare dată în brațele trecute pe la sală ale băieților, adevărați ocrotitori ai grațioaselor colege.

     Spre final, după momentele artistice inspirat alese, un grup de dansatori indieni, camuflați în organizatori ai balului (sau invers), au încălzit inimile spectatorilor prezenți cu un dans care le va asigura, probabil, un contract bine plătit la Bollywood. Alături de elevii organizatori din clasele a XI-a, au dansat și o parte dintre profesoarele care și-au asumat responsabilitatea balului: Alina Cozac, Aniela Lung, Daciana Ana, Claudia Jula și Rodica Pisle. La final, grupurile de susținători au ”inundat” (prima dată cu sens pozitiv) scena, participanții și câștigătorii fiind acoperiți torențial de felicitări.

     Pentru elevi, urmează acum confruntări cu forțele naturii de la API, care se manifestă sub diferite înfățișări, de obicei luând forma unor profesori (forțe ale răului?:) ). Ei s-au antrenat totuși înainte de bal, pe holurile sălii de spectacole, suportând cu succes uraganul verbal al colegelor Aniela și Alina, dar care a provocat doar cutremure de suprafață, fără pagube majore, în naturelul nu neapărat simțitor (în acele momente) al bobocilor.

          Forța fie cu voi, dragi boboci!

Text: evident, Cristian Man

Credit foto: Spînu Ovidiu Cristian
Pentru mai multe imagini accesaţi pagina de facebook.

Pentru alte activităţi desfăşurate la API accesaţi link-ul Activităţi/Evenimente.