»
Viața școlii » Activităţi/evenimente » A doua ediție a Proiectului educativ „Festivalul toamnei” la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău

A doua ediție a Proiectului educativ „Festivalul toamnei” la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău

15/11/2024

       Cu entuziasm și bucurie continuăm, și în acest an școlar, proiectul „Festivalul toamnei” cu activități cultural-artistice interesante!
Scopul proiectului este acela de a cunoaște diversitatea culturală și lingvistică în plan național și internațional, îmbinând educația formală cu activități informale, creând astfel un mediu prietenos și stimulativ pentru dezvoltarea elevilor.
Astăzi, în cadrul lansării celei de a II-a ediții, elevii claselor IX-XII, coordonați de profesori, au realizat postere, creații literare și machete, care au fost expuse în centrul expozițional al școlii noastre.
De asemenea, promovând transdisciplinaritatea, elevii, implicați în jocuri de rol, au ilustrat complexitatea tematicii propuse și multiplele interpretări ale toamnei, în lumina următoarelor discipline predate: limba română (Duma David și Bonțe Alessandro, clasa a X-a D, profesor coordonator Sălăjan Mihaela), limba engleză (Boldea Maya și Petruța Sofia, clasa a X-a A, profesor coordonator Spătar Mariana-Denisa), limba franceză (Culcer David, clasa a X-a B și Gutman Ariana, clasa s X-a D, profesor coordonator Paina Cristina). La disciplina matematică, elevele Podina Daria și Vereș Maya (profesor coordonator Opriș Adonia) au prezentat un scurt material pe tema „Fractali în natură”, la fizică, elevul Cristian Login, din clasa a X-a B, (profesor coordonator Dumitraș Ramona) ne-a explicat, în mod magnetizant, de ce toamna însemnă culoare, lumină, energie și viață. La disciplina psihologie, elevii Boda Alicia și Pop Teofan, din clasa a X-a B, (profesor coordonator Lung Aniela) au ilustrat în limbajul de specialitate asemănarea dintre cele patru temperamente umane și elementele de bază ale anotimpului contrastelor. „Brainstorms”, echipa clubului de robotică al școlii, sub coordonarea dlui profesor Mureșan Alexandru, a încheiat evenimentul cu un moment surpriză. Elevii Hațegan Ioana și Pop Tony, din clasa a XI-a D, ne-au împărtășit cunoștințele dobândite despre toamnă în cultura și civilizația universală, precum și climatul plăcut din clasă, creat în momentul în care sunt provocați să învețe altfel decât prin metode tradiționale de predare. De asemenea, dna profesoara Matyas Zinia a realizat calendare cartonate, cu imagini sugestive despre toamnă, dăruite tuturor participanților.
Alături de conducerea școlii, ne-a onorat cu prezența domnul director al Casei Corpului Didactic Sălaj, profesor Matyas Mirel, care a întregit frumosul evenimentului printr-o mini-expoziție de fotografie, cu imagini inedite, surprinzând magia și armonia anotimpului tomnatic.. La activitate a participat și dl Lungu Adrian, jurnalist la Radio România Actualități.
Activățile proiectului au fost demarate în luna septembrie 2024 și vor continua până în luna februarie 2025.


     Felicitări tururor elevilor si profesorilor implicați!
 

Echipa de proiect

Credit foto: prof. Zinia Matyas

Pentru mai multe imagini accesați pagina de facebook

Pentru alte activităţi desfăşurate la API accesaţi link-ul Activităţi/Evenimente.