»
Viața școlii » Activităţi/evenimente » Ziua Națională a Lecturii la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău

Ziua Națională a Lecturii la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău

15/2/2023


     Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău a marcat a doua ediție a Zilei Naționale a Lecturii, desfășurând activități inovative și atractive, în incinta Bibliotecii Județene I.S. BădescuSălaj, filiala Scala.
Colegiul a fost reprezentat de elevii claselor a X-a E, respectiv a XI-a A, fiind coordonați de doamna prof. Aniela Lung,  prof. Mihaela Sălăjan și prof. Denisa Spătar.
      Atelierele de lectură în limba română și în limba engleză au avut drept scop sensibilizarea elevilor cu privire la importanța lecturii, dezvoltându-le abilitatea de exprimare culturală.

Text: Prof. Denisa Spătar

Credit foto: Prof. Aniela Lung

Pentru mai multe imagini accesați pagina de facebook

 
     În 15 februarie 2023, cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii, pașii adolescenților de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău s-au îndreptat nerăbdători spre bibliotecă, locul în care eternii prieteni tăcuți își așteaptă reînvierea prin cuvânt. Ca de fiecare dată, cărțile le-au oferit emoția răsfoirii paginilor scrise cu suflet și trudă, șansa evadării din cotidian și entuziasmul aventurii în lumea cuvintelor. În mijlocul rafturilor împovărate de înțelepciune și de timp, sub privirile îngăduitoare ale scriitorilor, elevii au explorat labirintice universuri imaginare, participând la diverse și creative activități: prezentare de carte, joc de rol, dezbateri, lectura unor fragmente din cărțile preferate, ateliere de lectură etc. Aceste activități, derulate în biblioteca instituției și în sala de lectură a Bibliotecii Județene „I. S. Bădescu” Sălaj – Filiala Scala, au fost coordonate de numeroși profesori :  Duma Sanda (clasa a IX-a B), Făgărași Anca (clasa a XII-a E), Horvat Nadia (clasa XI-a I), Lobonț Adela (a XI-a A, de la Liceul Reformat „Wesselenyi”),  Mureșan Ana- Maria (clasa a X-a A), Petruș Gabriela, Rusan Monica (clasele a X-a B și a X-a H), Lung Aniela, Sălăjan Mihaela, Spătar Denisa (clasele a X-a E și a XI-a A), Vălcăuan Diana (Clasa a IX-a I).

 

Text și fotografii furnizate de prof. Ana-Maria Mureșan


Pentru mai multe imagini accesați pagina de facebook

Pentru alte activităţi desfăşurate la API accesaţi link-ul 
Activităţi/Evenimente.