»
Viața școlii » Activităţi/evenimente » VIVE LA FRANCOPHONIE !

VIVE LA FRANCOPHONIE !

20/3/2021

  


    În  fiecare an, luna martie este luna Francofoniei, iar în 20 martie  țările membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF) celebrează Ziua Internațională a Francofoniei prin diverse manifestări culturale. Mai bine de 260 de milioane de persoane folosesc franceza pe cele cinci continente.
   Ziua Francofoniei este sărbătoarea fiecărui cetățean care prețuiește limba franceză, diversitatea culturală a spațiului francofon și valorile promovate de Francofonie. Este sărbătoarea celor care susțin importanța multilingvismului în era globalizării. 
   Elevii liceului nostru au împărtășit cu entuziasm, chiar și online, dragostea și atașamentul pentru limba franceză,  participând, cu această ocazie,  la activitățile propuse de doamnele profesoare de limba franceză Ardelean Daniela, Paina Cristina și Ana Daciana:
À la découverte de la Francophonie; Pourquoi apprendre le français?; Vivez et partagez la langue française!; Aimons la musique française!; Parler et écrire français dans un monde tech.
   Unii elevi au descoperit Francofonia prin prezentarea țărilor francofone, alții au ales să vorbească despre importanța limbii franceze. Câțiva elevi au interpretat cântecul ENSEMBLE (Célina Ramsauer), imnul oficial al Francofoniei în 2008,  într-o manieră originală. ENSEMBLE este  mai mult decât un cântec, este o compoziție oferită pentru a fi însușită și interpretată de oricine dorește să împărtășească valori precum: dragostea, pacea, toleranţa, bucuria de a trăi. Limba franceză constituie instrumentul ideal pentru a transmite astfel de valori.
   Avem nevoie de o astfel de acţiune pentru a-i face pe elevi să conştientizeze că sufletul nostru are nevoie de muzicalitatea limbii franceze.
   Felicitări tuturor elevilor implicați în activitățile propuse!

 

A consemnat, prof Ardelean Daniela


Oui, je parle français!

Ensemble_Mihai Tătar_IX A

Pourquoi parler français?Pentru alte activităţi desfăşurate la API accesaţi link-ul Activităţi/Evenimente.