»
Viața școlii » Activităţi/evenimente » Conferința Internațională ,,We Remember... Lagărele morții...”

Conferința Internațională ,,We Remember... Lagărele morții...”

30/1/2024

     Luni, 29 ianuarie 2024, la Zalău, Colegiul Tehnic ,,Alesandru Papiu Ilarian” împreună cu Federația Comunităților Evreiești din România-Cultul Mozaic, Comunitatea Evreilor din Zalău și Primăria Municipiului Zalău au comemorat Ziua Internațională a Victimelor Holocaustului în cadrul Conferinței Internaționale ,,We Remember... Lagărele morții...”, ediția a X-a.
     Cei peste 400 de participanți, profesori și elevi din diferite școli ale județului, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, Prim-Consul General al Ungariei în România - Mile Balázs, ÎPS Andrei Andreicuţ - arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, PS Vasile Tofană – vicar general al Eparhiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolice de Cluj-Gherla, reprezentanți ai autorităților locale și județene s-au reunit pentru a aduce un pios omagiu celor peste șase milioane de evrei și multor alte victime ale Holocaustului, spunând un NU categoric atrocităților, violențelor și încălcării demnității umane.
     Colegiul Tehnic ,,Alesandru Papiu Ilarian” este o instituție care prin activități cultural-educative responsabilizează și sensibilizează tinerii față de marile drame ale lumii contemporane.              
     Mesajul tinerei generații, transmis de elevele Pușcaș Denisa din clasa a IX-a A, de la Colegiul Tehnic ,,Alesandru Papiu Ilarian”  Zalău, și Juca Teodora de la Liceul Ortodox ,,Sf. Nicolae” din Zalău evidențiază lecția pe care istoria ne-o oferă: indiferența ucide, toleranța și pacea sunt esențiale!

 
Au consemnat, prof. Monica Rusan, prof. Adela Lobonț


Credit foto: prof. Adela Lobonț, prof. Mirel Matyas

Pentru mai multe imagini accesați pagina de facebook

Pentru alte activităţi desfăşurate la API accesaţi link-ul Activităţi/Evenimente.