»
Viața școlii » Activităţi/evenimente » Stație meteo la A.P.I.

Stație meteo la A.P.I.

19/1/2024

     Azi, 19 ianuarie 2024, Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău a mai marcat o premieră: a devenit prima unitate școlară din județul Sălaj care a amplasat în „parcul tematic” al școlii o stație meteorologică.
Amplasarea acestei stații, la noi în școală, a fost posibilă grație proiectului educațional „Stație meteo la A.P.I.”, derulat în parteneriat cu Asociația
Severe Weather Alert-Sălaj” și Palatul Copiilor Zalău. Proiectul este susținut de Asociația „API Lyceum” care a achiziționat stația și Compania TenarisSilcotub care a donat țeava suport și este coordonat de profesorii Mirel Matyas și Daniel Ardelean.
      „Cu sprijinul acestei stații meteorologice și prin intermediul aplicațiilor care centralizează datele meteo la nivel local, ne dorim desfășurarea unor activități educaționale cât mai eficiente, care să stimulează implicarea activă a elevului în cadrul propriului proces de învățare. Cunoștințele dobândite la orele de geografie dar nu numai, vor putea fi puse mult mai ușor în practică prin desfășurarea activităților de citire, analiză și interpretare a datelor furnizate de această stație sau alte stații meteo aflate pe raza județului Sălaj.” – a precizat prof. Daniel Ardelean.
     Montarea și calibrarea stației meteo a fost realizată de Sergiu Pavel, președintele Asociației „Severe Weather Alert-Sălaj”, student în anul al III-lea la Facultatea de Geografie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, specializarea Hidrologie și Meteorologie.
     Prezent la eveniment a fost, prietenul școlii noastre, jurnalistul Adrian Lungu, al cărui material îl puteți citi accesând link-ul: https://www.magazinsalajean.ro/salaj/api-zalau-prima-scoala-din-salaj-care-are-propria-statie-meteo
     Stația meteo de la A.P.I., a 4-a din municipiul Zalău și a 31-a din Sălaj, vine să completeze salba de stații meteo private care, prin datele furnizate, permit voluntarilor de la SWA Sălaj să realizeze prognoze meteo cât mai bune.

Text și credit foto: prof. Mirel Matyas


Pentru mai multe imagini accesați pagina de facebook
                               

Pentru alte activităţi desfăşurate la API accesaţi link-ul Activităţi/Evenimente.