»
Viața școlii » Activităţi/evenimente » Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic la API

Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic la API

10/10/2023

Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic se desfășoară an de an în perioada 4-10 octombrie și este cel mai mare eveniment educativ din domeniul spațiului, la nivel mondial. Pentru Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, evenimentul a devenit tradiție și se concretizează prin ediția a XVI-a, a proiectului Cu mic, cu mare...prin Univers, în parteneriat cu alte 12 unități școlare și este coordonat de doamna profesoară Maria Pop.

Dincolo de sensibilizarea elevilor în legătură cu beneficiile pe care aceștia le primesc în urma studierii și încercării de a cunoaște spațiul cosmic, proiectul Cu mic, cu mare...prin Univers  are drept scop promovarea școlilor sălăjene în rândul școlilor din întreaga lume.

Școala noastră a marcat evenimentul organizând o sesiune de comunicări științifice la care au luat parte elevii: Login Cristian, cls. a IX-a B, (prof. coordonator Duma Sanda), Varga Doris, Szucs Alexandru, cls. a IX-a D, (prof. coordonator Sălăjan Mihaela), Hațegan Ioana, cls. a X-a D (prof. coordonator Spătar Denisa), Groza Elisa, Lungu Ana-Maria, Măieriștean Miruna, Morar Simona, cls. a XII-a A, (prof. coordonator Ardelean Daniela), Tunyogi Alexandra, Mureșan Camelia, cls. a XII-a A (prof. coordonator Pop Maria). De asemenea, centrul expozițional al colegiului a fost decorat cu zeci de exponate ale elevilor pasionați de cunoaștere și dedicați, coordonați de către următoarele cadre didactice: Cozac Alina, Mada Maria, Pop Maria, Sîrb Vasile, Berbecar-Chiș Lia, Ilieș Simona, Codrea Paula, Teglaș Savina, Banto Mariana, Petruș Gabriela, Gozman Daniela, Paina Cristina, Hossu Cristina, Sălăjan Mihaela, Duma Sanda, Ardelean Daniela, Ortelecan Marius și Spătar Denisa.

Felicitări tuturor!

Text: Prof. Spătar Denisa

 

Credit foto: Pop David, cls. a X-a D, prof. Sîrb Vasile

Pentru mai multe imagini accesați pagina de facebook
                               

              Pentru alte activităţi desfăşurate la API accesaţi link-ul Activităţi/Evenimente.