»
Viața școlii » Activităţi/evenimente » „Schimbarea e în noi, dar cartea e poarta spre cunoaștere!”

„Schimbarea e în noi, dar cartea e poarta spre cunoaștere!”

18/5/2024

     Poarta spre cunoaștere a fost deschisă ieri, 17 mai 2024, la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău de către cei prezenți la cea de-a IV-a ediție a Concursului regional „Schimbarea e în noi, dar cartea e poarta spre cunoaștere! din cadrul Proiectului educativ regional „Unitate în diversitate”, aprobat de Ministerul Educației și înscris în Calendarul Proiectelor de Educație Extrașcolară Regionale și Interjudețene-2024, poziția 1522, conform Anexei nr. 24953/01.02.2024, coordonat de prof. Rusan Monica, prof. bibliotecar Lobonț Adela și prof. Teglaș Savina.
     Scopul concursului îl reprezintă implicarea elevilor în realizarea unor lucrări ingenios concepute şi transmiterea unor mesaje educaţionale de impact prin intermediul diferitelor tehnici de exprimare specifice și îmbunătăţirea calităţii vieţii elevilor din punct de vedere social și cultural, prin libertatea de expresie.
     Concursul a oferit elevilor participanți ocazia de a promova în mod creativ și original cărțile citite, utilizând tehnici diferite (scenetă de teatru, muzică, desen/pictură, creații literare, eseu, colaj, afiş, prezentare PowerPoint).
     Concursul s-a adresat elevilor din învățământul primar, gimnazial, liceal și a avut o secțiune specială dedicată elevilor cu CES.
     La cele șase secțiuni participarea a fost directă și indirectă, implicând elevi și profesori din județele Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, București, Buzău, Cluj, Covasna, galați, Harghita, Neamț, Satu Mare, Sibiu și Sălaj.
 
Mulțumim instituțiilor partenere, elevilor și profesorilor implicați!
 
Text: prof. Rusan Monica, prof. bibliotecar Lobonț Adela și prof. Teglaș Savina
Credit foto: Peștean Briana XC, prof. Costea Lucia


Pentru mai multe imagini accesați pagina de facebook

Pentru alte activităţi desfăşurate la API accesaţi link-ul Activităţi/Evenimente.