»
Viața școlii » Activităţi/evenimente » PI Day...la API

PI Day...la API

20/3/2021

   Chiar și în actualul context pandemic, la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, proiectele educaționale continuă.  Și fiindcă am creat deja o tradiție din desfășurarea unor activități dedicate Zilei Numărului Pi (marcată pe 14 martie), am vrut să continuăm, fie și în varianta on-line. Astfel a fost lansat proiectul „Pi Day...la API”, coordonat de doamna profesoară Adonia Opriș. Printre obiectivele propuse pot fi amintite dezvoltarea competenţelor interculturale printr-o lectură specifică temei abordate; încurajarea angajamentului personal şi a spiritului antreprenorial al elevilor şi profesorilor prin adoptarea de tehnologii digitale în realizarea produselor; dezvoltarea personalităţii în curs de formare a elevilor, în special a aptitudinilor de comunicare şi lucru în echipă, gândirea creativă, gradul de adaptare la situaţii diferite, valorificarea propriilor experienţe.
   Desfășurat în perioada 8-19 martie 2021, proiectul a reușit să-i mobilizeze pe elevi, aceștia contribuind cu lucrări la fiecare dintre secțiuni. Au fost nu mai puțin de 51 de lucrări ale elevilor: 24 la secțiunea creație artistică-desen, 22 la secțiunea creație tehnologică (prezentări, logo-uri, artă culinară și decorativă) și 5 lucrări la secțiunea creație documentară. Elevii au fost coordonați de profesorii Monica Rusan, Klára Alexuțan, Ioana Ionescu, Adonia Opriș și Vasile Sîrb. A fost și o secțiune pentru profesori, la aceasta contribuind Adonia Opriș cu un material de promovare a proiectului și Mirel Matyas cu un istoric al proiectului „Pi Day – Ziua numărului Pi”.
   Proiectul „Pi Day ...la API” a fost înscris pe harta proiectelor dedicate Zilei Internaționale a Matematicii (www.idm314.org) alături de alte 672 proiecte / evenimente globale.
 

            A consemnat, prof. Mirel Matyas
 

Pentru alte activităţi desfăşurate la API accesaţi link-ul Activităţi/Evenimente.