»
Viața școlii » Activităţi/evenimente » Humanity Day la API, un nou parteneriat internațional

Humanity Day la API, un nou parteneriat internațional

24/3/2022

     Elevii și profesorii Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău au marcat astăzi, 24 martie 2022, Ziua Mondială a Umanității, răspunzând afirmativ invitației adresată de către colegii lor  de la Transylvania College.
     La împlinirea unei luni de la începerea războiului dintre Rusia și Ucraina, noi cei de la API, am găsit resurse pozitive pentru a preda lecții despre bunătate, compasiune, rezolvarea conflictelor, într-un cuvânt, lecții despre umanitate. În acest sens, am renunțat pentru o zi la uniforma școlară, înlocuind-o cu haine în culorile drapelului ucrainean.
     Acțiunea este atât națională, cât și internațională, elevii noștri numărându-se printre cei 3.000.000 de elevi din întreaga lume, care aleg să-și îndrepte privirea către valorile interioare.
     O activitate deosebită este cea coordonată de prof. Tatiana Bălănean (clasa a IX-a H), prof. Alina Cozac (clasa a X-a A) , prof. Maria Pop (clasa a X-a A),  prof. Claudiu Crișan (clasa a IX-a A), prof. Daniel Ardelean (clasa a IX-a D), prof. Crina Dehelean (clasa a X-a E) și  prof. Denisa Spătar (clasa a X-a E), în care elevii, îmbrăcați în galben și albastru, au format cuvântul pace în limba ucraineană, încadrându-l în drapelul Ucrainei.
     De asemenea, eleva Alexandra Tunyogi din clasa a X-a A, coordonată de prof. Mihaela Sălăjan și eleva Flavia Sabou din clasa a XI-a B,  coordonată de prof. Aniela Lung, ne-au împărtășit gândurile lor privitoare la Ziua Umanității.
 

Text: Coordonator proiect, Prof. Denisa Spătar


Credit foto: Ramona Roman, clasa a X-a A

Pentru mai multe imagini accesați pagina de facebook

Pentru alte activităţi desfăşurate la API accesaţi link-ul Activităţi/Evenimente.