»
Viața școlii » Activităţi/evenimente » Rămas bun, ani de liceu!

Rămas bun, ani de liceu!

3/6/2021

     Stimați profesori, distinși invitați, dragi elevi, vă mulțumim că sunteți prezenți pentru a ne susține și pentru a vă bucura de succesul nostru, a celor care astăzi, cu emoție, încheiăm o etapă importantă a vieții noastre, o etapă care ne-a marcat, și care și-a lăsat amprenta asupra noastră.
     Perioada de liceu, însemna la început, un nou capitol, o nouă aventură, pe care noi, am început-o sfioși în băncile liceului. A fost ceva emoționant, o perioadă prin care am trecut spontan, dar în care am construit caractere, ne-am zidit bazele vieții noastre, și desigur, am învățat ce înseamnă valorile unui om.
    În cadrul acestei perioade, am reușit, să construim destine, să legăm prietenii, și cel mai important, am reușit să ne asigură, un viitor, bine clădit, pe care ne putem baza în viitorul foarte apropiat.
     Dragi colegi de clasa a XI-a, de acum încolo voi sunteți cei care veți duce mai departe prestigiul acestui liceu, deoarece, noi ne vom lua zborul spre un nou capitol. Schimbul de cheie, reprezintă cel mai bun mod, de a simboliza, luarea zborului de către absolvenți, și de preluarea ștafetei de către elevii claselor a XI-a. Astfel, astăzi, noi, elevii claselor a XII-a, vă înmânăm cheia, și vă urăm mult succes în ultimul an de liceu. Această cheie reprezintă un simbol al continuității generațiilor, care an de an, valorifică cunoștințele acumulate pe parcursul celor patru ani, de experiențe, emoții și de noi provocări care îi așteaptă.
    Vreau să vă mulțumesc în numele tuturor colegilor, pentru efortul depus, în vederea construirii unor caractere puternice, domnilor profesori, pentru profesionalismul de care au dat dovadă, în acești patru ani.
 

Şef de promoţie 2021,
Paul-Florin Mărcuş, clasa a XII-a B

 

     Dragi elevi, stimați profesori, onorați invitați,

     Mă aflu aici, azi, în fața dumneavoastră pentru a transmite un mesaj de rămas bun din partea claselor a XI-a pentru absolvenții nostri dragi.
    Râsetele și voioșia cu  care ați însuflețit  holurile liceului s-au transformat, acum, într-o liniște  apăsătoare. O liniște care doar azi e completata de frumosul Gaudeamus și de emoțiile pe care le transmiteți. Amintirile, însă, vă vor ramâne veșnic în suflete. Pe acestea nimeni nu vi le poate lua vreodată, fiind cele mai de preț lucruri  care ne rămân. Cu siguranță ați acumulat multe amintiri în acești frumoși ani, însă timpul e nemilos și a hotărât ca, de astazi înainte, să vă creați amintiri și în alte parți.
     Ați pășit timizi în curtea liceului, în urmă cu 4 ani, cu speranțe mari și cu o sclipire inocentă în ochi. Acestea din urma  nu au dispărut, ci, dimpotriva, s-au fructificat. Popasul pe care l-ați făcut în acești patru ani a luat sfarșit acum, dar acest sfârșit vă pregătește pentru noi începuturi. E momentul să vă împachetați ,,bagajul” încărcat de cunoștințe și experiente frumoase înmagazinate în aceasta perioada și să vă continuați călătoria. Cu toate acestea, să nu uitați de unde plecați, de dragii nostri profesori care v-au oferit aripi pentru a zbura mai departe. Amintiți-vă mereu cu drag de banca în care ați învățat, de profii cool care v-au menținut atenția ore întregi, de tezele ce va țineau în priza, de pauzele petrecute la LIDL, de greșelile ce v-au oferit lecții importante,  de performanțele pe  care le-ați obținut până acum, dar cel mai important, de A.P.I. Sperăm să aveți mereu încredere în voi înșivă și să faceți din călătoria voastră prin viață una de neuitat, pentru că, așa cum spunea Henry Ford :
     ,,Viaţa e o serie de experiențe, fiecare dintre ele ne face mai mari, chiar dacă uneori este greu să ne dăm seama de asta” .
     În încheiere, doresc să urez tuturor absolvențiilor promoției 2021, mult succes la examenul de bacalaureat.
     Felicitări tuturor pentru absolvire !

 

Georgiana-Cristina Mocan, clasa a XI-a H

 

Stimate cadre didactice și părinți,
Dragi absolvenți!

     Am trecut cu toții printr-un an școlar extrem de dificil, plin de provocări, pe care nu le-am anticipat. Faptul că suntem astăzi, aici, dovedește că suntem învingători!

Dragi colegi, profesori, personal didactic auxiliar și nedidactic
     Acum patru ani i-am primit în familia API pe actualii absolvenți. Am făcut-o cu emoție dar și cu speranță. Iată-i acum, la momentul cel mai frumos al vieții de licean. Reușitele lor vi se datorează în bună măsură și dumneavoastră. Vă mulțumesc tuturor pentru efortul depus, pentru că ați dat dovadă de adaptabilitate și ați făcut ca acest an școlar să-l ducem, împreună, la bun sfârșit!

Stimați parteneri, oficialități locale și județene, reprezentanți ai agenților economici
     V-am simțit în acești ani alături de noi și pentru aceasta, în numele întregii familii API și în special al absolvenților, vă mulțumim!

Stimați părinți!
     Vă suntem recunoscători pentru faptul că în ciuda greutăților nu v-ați pierdut încrederea în școală. Vă mulțumim că ne-ați sprijinit în demersul nostru, zi de zi.

Dragi absolvenți!
     Sunteți învingători! Ați dat dovadă de mult curaj în momentele dificile prin care am trecut cu toții. V-ați adaptat repede la noile realități. Pentru voi, astăzi, clopoțelul sună pentru ultima dată! Și chiar dacă Viața pe care o veți înfrunta cu elanul și curajul specific tinereții, vă va duce pe drumurile ei neștiute, suntem sigur că veți lăsa aici, o parte din sufletul vostru. Să fiți mândri că ați fost elevii acestui colegiu! Să fiți mândri că faceți parte în continuare din marea familie API!
     Nu este un sfârșit de drum! Mai degrabă este un nou început. Și chiar dacă în viață veți întâlni multe obstacole, îndrăzniți, veți învinge!
     Rămas bun dragi absolvenți!
     Mult succes la examenele Vieții!

director,
prof. Marius-Mirel MATYAS

 

Foto: Solyom Alexandru

Pentru alte activităţi desfăşurate la API accesaţi link-ul Activităţi/Evenimente.