»
Viața școlii » Activităţi/evenimente » A.P.I. are drapel!

A.P.I. are drapel!

6/10/2022

     În această toamnă se împlinesc 195 de ani de la nașterea și 145 de ani de la moartea patronului nostru spiritual – Alesandru Papiu Ilarian (1827-1877). Pentru a aniversa / comemora aceste date, elevii și profesorii Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” - Zalău derulează proiectul educațional „A.P.I. Trecut, Prezent, Perspective” derulat în parteneriat cu Primăria Comunei Gârbou și Școala Gimnazială nr.1 Gârbou. Proiectul este dedicat Zilei Mondiale a Educației – 5 octombrie 2022.
     Astfel, azi, 6 octombrie 2022, începând cu ora 13.00 în cadrul unui careu festiv a fost arborat drapelul școlii, alături de cel al Primăriei Municipiului Zalău, pe catargul din curtea școlii. Drapelul Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” a fost special conceput pentru această ocazie, în urma unui concurs de creație adresat elevilor. Din cele 10 propuneri de drapel primite, echipa de proiect a ales propunerea elevului Nagy Ionuț din clasa a XII-a I. De asemenea, a fost depusă o jerbă de flori la bustul lui Alesandru Papiu Ilarian din fața școlii. Doamna profesoară, Rodica Brândușan, a realizat un material despre viața și activitatea lui Alesandru Papiu Ilarian, material ce va fi diseminat în cadrul orelor de dirigenție. În Centrul Expozițional A.P.I. a fost vernisată expoziția „Ce înseamnă pentru mine patronul spiritual al școlii?” coordonată de doamnele profesoare Rodica Brândușan și Denisa Spătar. În curtea școlii a avut loc și un flash-mob pus în scenă de doamnele profesoare Alina Cozac – directorul instituției și Aniela Lung – consilier școlar.
     În data de 7 octombrie 2022, un grup de elevi și profesori vor organiza o excursie la Gârbou și Bezded, ocazie cu care se va face o donație de carte, constând în aproximativ 250 de volume, pentru Biblioteca Comunală Gârbou și biblioteca Școlii Gimnaziale Nr.1 Gârbou. Elevii Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” vor înmâna colegilor mai mici de la Școala Gimnazială Nr.1 Gârbou, mesaje și gânduri legate de patronul spiritual. De asemenea, la Bezded, va fi vizitată școala și biserica și va fi depusă o jerbă de flori la bustul lui Alesandru Papiu Ilarian din curtea bisericii.
     Din echipa de proiect fac parte profesorii Nadia Horvat, Rodica Brândușan, Denisa Spătar, Zinia Matyas, Dan Avram, Vasile Sîrb, iar coordonatori sunt Alina Cozac – director, Maria Mada – director adjunct, Gabriela Petruș – consilier educativ, Aniela Lung – consilier școlar și Mirel Matyas.
 

A consemnat, prof. Marius-Mirel Matyas

 

Pentru mai multe imagini accesați pagina de facebook a școlii:
                       galeria_1: Omagiu lui Alesandru Papiu Ilarian
                       galeria_2: API are drapel_1
                       galeria_3: API are drapel_2
                       galeria_4: API are drapel_3
                       galeria _5: Expoziția A.P.I. Trecut, prezent, perspective
                       galeria_6: Omagiu lui Alesandru Papiu Ilarian
                      galeria_7: Pe urmele lui Alesandru Papiu Ilarian_1
                      galeria_8:
Pe urmele lui Alesandru Papiu Ilarian_2
                     

      
Pentru alte activităţi desfăşurate la API accesaţi link-ul Activităţi/Evenimente.