»
Viața școlii » Activităţi/evenimente » Cu mic, cu mare, ...prin UNIVERS!

Cu mic, cu mare, ...prin UNIVERS!

10/10/2022

     Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic este marcată anual între 4 și 10 octombrie, aflându-se sub auspiciile Organizației Națiunilor Unite, pentru a celebra contribuțiile științei și tehnologiei spațiale.
Ediția din 2022 are la bază tema ,,Spațiu și durabilitate”, consacrată sustenabilității în spațiu.
     În această perioadă, elevii și profesorii de la Colegiul Tehnic ,,Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău, împreună cu unitățile de învățământ partenere în Proiectul educațional ,,Cu mic, cu mare, ...prin Univers!”, realizează o ,,călătorie” către planetele sistemului solar, explorând stele, galaxii, comete, Calea Lactee, din dorința de a afla cât mai multe despre Univers și de a trezi elevilor curiozitatea de a cerceta Spațiul Cosmic în speranța identificării unor soluții aplicabile pentru protejarea planetei noastre natale.
     Atracția evenimentului o reprezintă posterele, machetele, prezentările PPT, referatele și creațiile literare tematice realizate de elevi, reunite sub forma unei expoziții amenajate la parterul Colegiului Tehnic ,,Alesandru Papiu Ilarian”.
     Proiectul educațional  ,,Cu mic, cu mare, ...prin Univers!”, demarat în 2006, este înscris în cadrul Proiectului Internațional World Space Week, în calendarul global de acțiuni menite să promoveze științele dedicate spațiului.
     Continuând tradiția, și-n acest an, școlile implicate în proiect marchează acest eveniment important pentru întreaga umanitate.
  
  Felicitări tuturor celor implicați în proiect, elevi și profesori coordonatori!
 

Echipa de proiect
 

Pentru mai multe imagini accesați pagina de facebook

Pentru alte activităţi desfăşurate la API accesaţi link-ul 
Activităţi/Evenimente.