»
Viața școlii » Activităţi/evenimente » Cu mic, cu mare, ...prin UNIVERS!

Cu mic, cu mare, ...prin UNIVERS!

6/10/2021

      Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic este marcată anual între 4 și 10 octombrie, ediția din 2021 având la bază tema ,,Femeia în Spațiul Cosmic”.
     În această perioadă, elevii și profesorii de la Colegiul Tehnic ,,Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău, împreună cu unitățile de învățământ partenere în Proiectul educațional ,,Cu mic, cu mare, ...prin Univers!”, vor organiza și realiza o ,,călătorie” către planetele sistemului solar, explorând stele, galaxii, comete, Calea Lactee, din dorința de a afla cât mai multe despre Univers, de a trezi elevilor curiozitatea de a cerceta Spațiul Cosmic și, de ce nu, de a deveni cândva astronomi sau astrologi.
    Atracția evenimentului o reprezintă posterele, machetele, creațiile literare tematice realizate de elevi, reunite sub forma unei expoziții (amenajate la parterul Colegiului Tehnic ,,Alesandru Papiu Ilarian”). 
    Proiectul educațional  ,,Cu mic, cu mare, ...prin Univers!”, care a demarat în 2006, este înscris în cadrul Proiectului Internațional World Space Week în calendarul global de acțiuni menite să promoveze științele dedicate spațiului.
    Și-n acest an, în pofida contextului pandemic, dar respectând cu strictețe regulile impuse, cele 7 școli implicate în proiect vor marca pe parcursul întregii săptămâni acest eveniment important pentru întreaga umanitate.
    Felicitări tuturor celor implicați în proiect, elevi și profesori coordonatori!

 

Echipa de proiect
 

Fotografii furnizate de prof. Maria Pop

Pentru alte activităţi desfăşurate la API accesaţi link-ul 
Activităţi/Evenimente.