»
Viața școlii » Activităţi/evenimente » CONCURSUL NAŢIONAL „CONCURSUL DE CULTURĂ ȘI EDUCAȚIE FINANCIAR-CONTABILĂ”

CONCURSUL NAŢIONAL „CONCURSUL DE CULTURĂ ȘI EDUCAȚIE FINANCIAR-CONTABILĂ”

9/5/2023
     Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău a găzduit în 28 aprilie 2023 Etapa Judeţeană a Concursul de cultură și educație financiar-contabilă, Ediţia I, competiţie  finanțată de Ministerul Educației (ME) nr. 26283/20.03.2023 și organizată în parteneriat cu Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România(CECCAR).
     Această competiţie s-a adresat elevilor din clasa a XI-a, liceu - filieră tehnologică, profil Servicii, calificarea profesională Tehnician în activități economice şi a urmărit stimularea elevilor care au interes în domeniul tehnico-aplicativ pentru o educație financiar-contabilă de calitate, pentru o profesie capabilă să răspundă noilor provocări ale pieței muncii și erei digitale.
     Deşi timpul de organizare a fost scurt, în această primă ediţie judeţeană au participat 11 elevi din din următoarele unităţi de învăţământ: Colegiul Tehnic Alesandu Papiu Ilarian Zalău, Colegiul Tehnic Iuliu Maniu Șimleu Silvaniei și Liceul Tehnologic Liviu Rebreanu Hida.

 Concursul a presupus o probă individuală pe calculator, timp de lucru 180 minute, conţinând :
  • Subiectul I, un test grilă care a verificat cunoştinţele  teoretice ale eleviior.
  • Subiectul II, -o aplicație practică care trebuia rezolvată cu ajutorul softului SAGA C.                  
 
     În data de 04 mai 2023 a avut loc festivitatea de premiere la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău cu participarea ISJ Sălaj, Comisia de organizare și implementare, profesorii coordonatori și CECCAR- Filiala Sălaj. Elevii care s-au remarcat au fost:

Premiul IVăsăliuţ N. Ecaterina-Nicoleta, Prof. coordonatori CREȚANU Maria și NOSAL Mariana Colegiul Tehnic Iuliu Maniu Șimleu Silvaniei
Premiul IISârcă M. Sebastian-Ionuţ, Prof. coordonator COSTEA Lucia, Colegiul Tehnic Alesandu Papiu Ilarian Zalău
Premiul IIISzalontai C.F. Francesca-Helen, Prof. coordonator COSTEA Lucia, Colegiul Tehnic Alesandu Papiu Ilarian Zalău
Menţiune - Culcear V. Alina-Florina şi Antal M. Daniel, Prof. coordonator COSTEA  Lucia, Colegiul Tehnic Alesandu Papiu Ilarian Zalău

     Elevii participanți au primit diplome de participare, iar cei care s-au remarcat au fost premiați de către Filiala CECCAR Sălaj cu premii în bani.
     Elevii care au obținut Premiile I și II vor reprezenta județul la Faza Națională a concursului, care va avea loc în data de 17 iunie a.c. la București.
 
Felicitări tuturor elevilor participanţi!
Mult succes pentru elevii participanţi la faza naţională!!!   
 
 
                      Articol realizat de Prof. BARBUR Adela și Prof. BALAZS Adina
 

Fotografii furnizate de prof. Adina Balazs


Pentru mai multe imagini accesați pagina de facebook

Pentru alte activităţi desfăşurate la API accesaţi link-ul 
Activităţi/Evenimente.