»
Viața școlii » Activităţi/evenimente » „A.P.I.”, din nou pe podium

„A.P.I.”, din nou pe podium

23/3/2021

   Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri reprezintă o competiție organizată de Clubul Francofon de Afaceri din Cluj-Napoca (C.FAC) împreună cu o serie de parteneri instituționali și din mediul de afaceri.
 
   Concepută sub forma unor secțiuni tematice, ediția a VII-a a competiției a lansat  elevilor de liceu provocări în 4 domenii: Industrie (26 echipe participante), Educație digitală (5 echipe), Telemuncă și tehnologie (5 echipe) și Scurt metraj (32 echipe).
Vizând provocarea și implicarea unui număr cât mai mare de elevi de liceu, competiția a promovat  francofonia în colegiile, liceele și școlile profesionale din Transilvania și Regiunea de N-V a României, precum și performanța în cele patru domenii mai sus- menționate.  Astfel, sunt promovați cei mai inovativi tineri, viitori angajați în companiile francofone din Transilvania.
 
   La competiție au participat  elevi de liceu (clasele IX-XII) din județele: Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Satu Mare.
 
   Toate proiectele au fost redactate în limba franceză și evaluate de către un juriu format din reprezentanții firmelor susținătoare ale secțiunilor propuse. Același juriu a deliberat ulterior câștigătorii fiecărei secțiuni. Printre criteriile de jurizare, s-au numărat originalitatea și  creativitatea proiectului, autenticitatea elementelor utilizate în realizarea proiectului, precum și spiritul de echipă.
 
   Anul acesta, la cea de-a VII-a ediție, liceul  nostru, Colegiul Tehnic „Al. Papiu Ilarian”, a fost reprezentat de patru echipe, dintre care două au ajuns pe podium.  
 
   La secțiunea ÉDUCATION NUMÉRIQUEPremiul I a fost obținut de echipa formată  din elevii Flore Costel-Alexandru, Ciava Lucas-Dan, Fati Mihai-Tudor din clasa a XI-a H, cu proiectul ÉDUCATION NUMÉRIQUE. Profesorul coordonator al echipei a fost Lazăr Stăncuța, iar  profesorul  colaborator, Ardelean Daniela.
 
   La aceeași secțiune, echipa formată din elevii Țiriac Sonia Karina, Moldovan Mihai Sergiu, Jecan Alexandra Izabela, Sav Raul Traian din clasa a IX-a F, a obținut  MENȚIUNE. Titlul proiectului a fost  L’ ÉCOLE DU FUTUR, echipa fiind coordonată de  doamna profesor Lazăr Stăncuța, iar profesorul  colaborator a fost  Paina Cristina.
 
   La secțiunea INDUSTRIE,  echipa formată din elevii Mocan Georgiana-Cristina și  Pintea  Aron-David din clasa a XI-a H a obținut Premiul al III-lea cu proiectul LE PIED À COULISSE ET LE MICROMÈTRE, profesorul coordonator fiind Lazăr Stăncuța, iar  profesorul colaborator, Ardelean Daniela.
De asemenea, tot la secțiunea INDUSTRIE, elevii Dombi Lorand și  Brândușan Hari din clasa a IX-a F, coordonați de doamna profesor Lazăr Stăncuța au ocupat locul 23 cu proiectul MICROMETRUL ȘI ȘUBLERUL, acesta fiind tradus în colaborare cu doamna profesor Paina  Cristina.
 
    Festivitatea de premiere a avut loc online în data de 22 martie 2021, în  prezența consulului onorific al Franței la Cluj, dl. Pascal Fesneau, precum și a reprezentanților  companiilor partenere ale Clubului Francofon de Afaceri. Toate echipele câștigătoare au fost  felicitate și recompensate.
 
   Felicitări, dragi elevi! Ați demonstrat, încă o dată, că seriozitatea, implicarea, determinarea, perseverența și, nu în ultimul rând,  pasiunea sunt cheia succesului vostru!
 
   Félicitations,  „A.P.I.”!

A consemnat prof. Ardelean Daniela
 

Pentru alte activităţi desfăşurate la API accesaţi link-ul Activităţi/Evenimente.