»
Viața școlii » Activităţi/evenimente » API 75 - Gânduri la o aniversare

API 75 - Gânduri la o aniversare

8/12/2021

     Începutul anului școlar 2007, o toamnă frumoasă și însorită, a adus un număr mare de elevi și profesori în curtea Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău. Ceea ce m-a impresionat de la început a fost colectivul de cadre didactice, aspectul foarte îngrijit și foarte modern al spațiilor. Toate acestea m-au ajutat să mă integrez ușor și rapid. Însă, de-a lungul anilor petrecuți la catedră sau la Inspectoratul Școlar Sălaj, mi-am pus mai multe întrebări: Ce reprezintă pentru mine Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”? Cine suntem noi? De unde venim? Unde ne aflăm? Încotro ne îndreptăm? Sigur că aceste întrebări privitoare la sens și destin sunt mereu prezente în gândul și în inima mea, chiar dacă, de cele mai multe ori, nu le pot da răspuns pe loc.
     După mai mulți ani petrecuți în școală, colaborarea și relaționarea foarte bună în colectiv, precum și elanul tineresc au contribuit la o evoluție continuă pe plan profesional, concretizate prin rezultate bune și uneori chiar foarte bune în specialitate și în management educațional.
     Sunt mulțumită sufletește știind că mai multe generații de elevi au petrecut ore plăcute alături de mine, dezvoltându-se frumos și sănătos, căpătând încredere în forțele proprii. Mă întorc, de fiecare dată, cu plăcere în sala de sport, în sala profesorală, însă recunosc că azi intru cu bucurie, detașată, deoarece această școală mi-a oferit atâtea satisfacții de-a lungul timpului.
Acum, după atâția ani petrecuți la catedră, pot să îmi răspund la întrebările de mai sus: această binecuvântată școală m-a ajutat să devin ceea ce azi sunt. Împreună cu personalul didactic și nedidactic, voi încerca să las în urma mea o școală europeană, un colectiv unit, creativ și inovator.
     Când privesc Zalăul, cu școlile sale, susțin cu mândrie că sunt profesor și director la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, caracterizat la nivelul comunității drept o școală performantă, în continuă modernizare, care asigură forța de muncă în partea de nord-vest a României.

Tuturor, un sincer și călduros La mulți ani!

 

Director, Prof. Alina – Ramona COZAC
 

Imagini: prof. Zinia Matyas

Pentru mai multe imagini accesați pagina de facebook


Pentru alte activităţi desfăşurate la API accesaţi link-ul Activităţi/Evenimente.