»
Viața școlii » Activităţi/evenimente » Săptămâna Educației Globale

Săptămâna Educației Globale

17/11/2022

Pentru ediția din acest an a Săptămânii Educației Globale, Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău a implementat proiectul local intitulat: „Împreună, pentru un viitor mai bun!”

Prin intermediul acestui proiect dorim să formăm un comportament ecologic prin metode creative care să determine elevii să treacă de la nivelul declarativ al „Iubitorului de natură”, la nivelul faptic de păstrător şi apărător al mediului înconjurător.

Activitățile proiectului sunt multiple, plăcute și extrem de instructive.

* Elevii au realizat afişe, postere, machete pe tematica proiectului, iar activitatea s-a finalizat cu o expoziție la nivelul școlii.

* Elevii au înțeles că Omul face parte din Natură, că resursele mediului sunt limitate, iar întreaga Planeta funcționează ca un sistem și că dereglările produse într-un compartiment se transmit în întregul circuit. Au conștientizat, astfel, importanţa protejării Planetei și au prezentat acțiuni ce trebuie realizate pentru protejarea mediului, pentru crearea unui viitor mai bun.

* Pentru a marca într-o manieră nonformală acest eveniment, elevii și profesorii liceului au organizat un flashmob: ,,Împreună vom face o lume mai bună”!

* Au avut loc acțiuni de ecologizare.
 

Echipa de proiect


Credit foto: prof. Zinia Matyas (galeria 1), prof. Mirel Matyas (galeria 2), prof. Denisa Spătar (galeria 3)

Pentru mai multe imagini accesați pagina de facebook
                                                galeria 1_Flashmob

                                                galeria 2_Expoziție

                                               galeria 3_Concurs

Pentru alte activităţi desfăşurate la API accesaţi link-ul Activităţi/Evenimente.