»
Viața școlii » Activităţi/evenimente » „Spațiul unește lumea”

„Spațiul unește lumea”

16/10/2018

În perioada 4 - 10 octombrie, a avut loc Săptămâna Mondială a Spațiului, unul dintre cele mai mari evenimente publice din lume dedicat celebrării spațiului. Evenimentul „Săptămâna Mondială a Spațiului” este coordonat de către Organizația Națiunilor Unite, cu sprijinul World Space Week Association (WSWA).

Tema ediției de anul acesta a fost– „Spațiul unește lumea”.


Din România au răspuns invitației de a se alătura campaniei globale 63 orașe, care s-au înscris cu aproximativ 100 acțiuni educaționale și de promovare a spațiului.

La nivelul județului activitatea a fost coordonată de I.S.J. Sălaj, și a avut loc în data de 9 octombrie, pe platoul din fața Prefecturii. Sute de copii și elevi din școlile și grădinițele din județ și-au prezentat costumele, machetele, posterele pe care le-au confecționat, acestea respectând tema din acest an, „Spațiul unește lumea”. 
 

Printre participanti s-au numărat ca în fiecare an elevii și profesorii de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian.” Zalău, lucrările confecționate de ei fiind foarte apreciate de public. Elevii au fost coordonați de către profesorii: Pop Maria, Banto Mariana, Matyas Mirel, Slevaș Bianca, Sîrb Vasile.

Expoziția a continuat, miercuri, 10 octombrie, în curtea Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” unde elevii și personalul didactic au putut admira desenele și machetele expuse.
 

A consemnat prof. Sîrb Vasile


Pentru alte activităţi desfăşurate la API accesaţi link-ul Activităţi/Evenimente.