»
Viața școlii » Activităţi/evenimente » Elevi de la API în vizită de studiu la UTCN

Elevi de la API în vizită de studiu la UTCN

1/11/2017
Am răspuns afirmativ invitaţiei făcute de domnul decan prof. dr. ing. Bâlc Nicolae şi de domnul şef  lucrări dr. ing. Panc Nicolae de la Facultatea de Construcţii de Maşini din Cluj-Napoca de a vizita laboratorul mobil din Germania. Astfel, un grup de 17 elevi (din clasele a XII-a H, a XII–a I, a XI-a E și a XI-a G), împreună cu profesorii însoţitori Rus Ana-Maria și Jako Ludovic, în data de 19.10.2017, a plecat la Cluj-Napoca în vizită de studiu.
Facultatea Construcţii de Maşini din Cluj-Napoca are o colaborare strânsa cu FH Aachen-Germania şi, prin intermediul domnului decan prof. Bâlc Nicolae, s-a făcut invitaţia de a aduce la Cluj-Napoca laboratorul mobil  pe care îl au în dotare. Până anul acesta, laboratorul a fost prezentat numai elevilor de liceu din Germania.
Scopul aducerii laboratorului mobil a fost să se prezinte elevilor de liceu din Cluj-Napoca, Zalău, Alba Iulia şi Satu Mare, tehnologiile de printare 3D.
Prezentarea laboratorului pentru grupul de la Colegiul Tehnic „Al. Papiu Ilarian” Zalău s-a făcut de către şef lucrări dr. ing. Alina Popan, de altfel, dânsa realizează laboratoarele de Tehnologii neconvenţionale, în cadrul cărora se şi studiază aceste tehnologii.
Elevii noştri au fost deosebit de încântaţi  să vadă noile tehnologii de printare 3D şi asteaptă cu nerăbdare să fim invitaţi la extensia de la Zalău a Facultății din Cluj-Napoca, să vizităm laboratorul de tehnologii neconvenţionale echipat cu imprimante 3D.
În urma acestei vizite suntem siguri că Facultatea de Mecanică a câştigat câţiva studenţi din rândul viitorilor noştri absolvenţi.

 
A consemnat, prof. Rus Ana-MariaPentru mai multe imagini accesaţi pagina de facebook. 


Pentru alte activităţi desfăşurate la API accesaţi link-ul Activităţi/Evenimente.