»
Viața școlii » Activităţi/evenimente » Menţiuni la Concursul Regional de Matematică Aplicată în Economie „ECOMAT” Oradea 2018

Menţiuni la Concursul Regional de Matematică Aplicată în Economie „ECOMAT” Oradea 2018

23/4/2018

În perioada 20-22 aprilie 2018, elevii Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, au participat la a VII-a ediţie a Concursului Regional de matematică aplicată în economie „ECOMAT”, concurs înscris în Calendarul Activităţilor Educative Regionale al Ministerului Educaţiei Naţionale. Echipa de la C.T. „A.P.I.” a fost formată din 8 elevi din clasele IX-XII profil servicii, şi a fost însoţită de prof. Vasile Sîrb.
Anul acesta, concursul a avut loc la Colegiul Economic „Partenie Cosma”  din OradeaLa concurs au participat 90 elevi din 13 licee care au clase cu profil servicii, provenind din 8 judeţe: Bihor, Cluj, Satu-Mare, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Maramureş, Mureş şi Arad.
Elevii de la şcoala noastră au obţinut 4 menţiuni şi anume:

  • Gecan Tabita (clasa a IX-a C),  prof. Lung Ioan;

  • Rafa Ioana şi Iliuţă Ioana (clasa a IX-a D), prof. Alexuţan Klara;

  • Bucsi Krisztian (clasa a X-a D), prof. Matyas Mirel.

 Concursul are ca scop pregătirea elevilor de la profilul servicii în domeniul matematicii şi le oferă acestora şansa de a-şi valorifica cunoştinţele de matematică în domenii cum ar fi finanţe, contabilitate, turism etc., discipline care ţin de domeniul economic.
 

A consemnat prof. Vasile Sîrb
 

Pentru alte activităţi desfăşurate la API accesaţi link-ul Activităţi/Evenimente.