»
Viața școlii » Activităţi/evenimente » Dragobete la API

Dragobete la API

24/2/2018

   Unele lucruri e bine să nu se schimbe, mai ales când merg bine de fiecare dată. Așa e Dragobetele, sărbătoare pe care ne încăpățânăm să o sărbătorim an de an după o rețetă care, invariabil, aduce zâmbete pe fețele noastre și ale elevilor noștri. Prilej să ne amintim că iubim. Iubim API, iubim copiii noștri, ne iubim colegii, iubim pițigoii din curtea liceului, iubim fețele îmbujorate ale elevilor când zâmbesc cu gura până la urechi după un dans în curtea școlii, iubim jucăușul ”Ce faceți, domn’ profesor/doamna profesoară?” din pauză, iubim momentele lor de sinceritate adolescentină, iubim felul contagios în care râd unii elevi sau colegi, iubim aerul rece al dimineții când venim la școală, mirosul primăvăratic pe care îl simțim în avans și pe care îl așteptăm cu nerăbdare să vină iarăși, aducând miresme de primăvară uimitor de frumoase (pentru o experiență complet pozitivă, țineți-vă răsuflarea când treceți podul de fier smiley).

   Dansurile de azi, din curtea liceului, i-au antrenat pe copii, mai apoi chiar și pe colege, plus singurul bărbat dintre colegi care a avut curajul să li se alăture, cu o geantă în mână, domnul profesor Vasile Sîrb. Ceilalți colegi au preferat căldura holului sălii profesorale pentru a admira spectacolul, iar semnatarul acestui text și colegul Mirel Matyas au alergat pe holuri pentru a prinde unghiuri relevante (fără aluzie la materia pe care o predă Mirel). Elevii care nu au avut chef de dans și-au pornit nelipsitele telefoane, imortalizând bucuria celorlalți.
           
    Poate că iubirea e supraapreciată, zic unii, dar avem ambiția să iubim în continuare, pasional și tinerește, precum copiii noștri, de la care învățăm mai multe decât ne place să credem. Și da... suntem imperfecți, ne mai enervăm pe elevi, pe colegi, mai avem zile amare, dar, peste toate, respirăm aerul propriu API, iubim elevii noștri imperfecți, colegii noștri imperfecți (și poate, unii, pe noi înșine pentru că doar noi suntem perfecți smiley). Unii ar putea numi asta VIAȚĂ.

 

Text: prof. Cristian Man
Fotografii: prof. Mirel Matyas, prof. Cristian Man

 

Pentru mai multe imagini accesaţi pagina de facebook.

Pentru alte activităţi desfăşurate la API accesaţi link-ul Activităţi/Evenimente.