»
Viața școlii » Activităţi/evenimente » Val de „pensionari tineri” la API

Val de „pensionari tineri” la API

20/11/2020

     Cinci profesori care au făcut parte din ADN-ul API de până acum au încheiat cu un succes neștirbit anii de lucru la Colegiul nostru. Colegii Popa Doina, Chiș Lucia, Rus Ana-Maria, Cozma Iustin Dorel, Radu Mircea Sorin au devenit foștii noștri colegi, iar zestrea de profesori serioși, pregătiți științific și metodic trebuie actualizată din acest an. Au fost voci puternice în cadrul colectivului de dascăli și educatori de multe generații cu care au format legături puternice.
     Doamna Popa Doina a dus chimia făcută la API la rang de model. Excelent comunicator și fin pedagog, s-a remarcat prin verticalitate, reușind să fie apropiată atât de elevi, cât și de colegi. Doamna Chiș Lucia, filon de bază în catedră, a format generații de elevi și le-a insuflat pasiunea pentru biologie, conducând orele spre dezbateri cu adevărat utile în viață. Domnul Cozma Iustin Dorel, multă vreme „împrumutat” la Inspectoratul Școlar în funcția de Inspector General Adjunct și director la Liceul de Artă „Ioan Sima”, a revenit la dragostea dintâi, API. Voce ascultată, dar și fire sportivă, domnul profesor a completat cu succes o catedră eminamente feminină. Doamna Rus Ana-Maria, fire sensibilă, voce liniștită și iubitoare de oameni și frumos, a reușit să pună bazele poveștii de succes a roboticii de la API, conducând grupe de elevi pasionați și luptând din toate puterile pentru a-i sprijini.
     Nu în cele din urmă, domnul Radu Mircea Sorin, plecat dintre cei vii, ne-a lăsat un hău sufletesc imposibil de acoperit. Verbul domniei sale era lecție de viață pentru elevi și colegi deopotrivă. Momentul de reculegere de la prima ședință după dispariția sa ne-a șocat prin conștientizarea efemerității meseriei de dascăl și de modelator de oameni. Domnul Radu a însemnat enorm petru noi și nimic nu îi va putea lua locul. Va trebui să trăim fără tot ce a însemnat el pentru noi.
     Gândindu-ne la odihna necesară după toată munca depusă la API, nu putem decât să le urăm colegilor viață lungă și liniștită de acum înainte, cu nepoți alături și bucurii nesfârșite, iar domnului Radu odihnă eternă. Vă mulțumim pentru tot!

 

Text: Cristian Man
Fotografii: Marius-Mirel Matyas

 

Pagina de facebook.

Pentru alte activităţi desfăşurate la API accesaţi link-ul Activităţi/Evenimente.