»
Viața școlii » Activităţi/evenimente » Rezultate remarcabile obţinute de elevii şcolii noastre de la profil Tehnic la concursuri şi olimpiade în anul școlar 2017-2018

Rezultate remarcabile obţinute de elevii şcolii noastre de la profil Tehnic la concursuri şi olimpiade în anul școlar 2017-2018

24/4/2018
 • Concursul Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri  CFAC și CFAS

   Competiţie derulată în parteneriat de Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (CFAC) şi Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu (CFAS), alături de o serie de parteneri instituţionali şi din mediul de afaceri, s-a adresat elevilor din 70 de licee din 16 judeţe.
   În lucrările realizate, elevii trebuiau să ofere soluţii creative cu argumente tehnice, să facă dovada imaginaţiei, să se adapteze realităţii şi să fie practice.
   În acest an la a IV-a ediţie, festivitatea de premiere s-a desfăşurat la Sibiu  în 20 aprilie 2018  unde elevii noştri au obţinut premii foarte importante.

Premiul I – elevii BOGDAN SERGIU  şi  MIERE VLAD din clasa a XI-a H, cu lucrarea în domeniul Aeronautică  ,,Avionul viitorului”, profesor coordonator  Tudoricescu Radiţa iar profesor colaborator pentru traducerea lucrării în limba franceză,  Ana Daciana.

 

   Lucrarea este un proiect creativ în care elevii au adus soluţii inovative  în domeniul aerospaţial prin  realizare a unui avion  militar-sanitar.
   Soluţiile inovative se referă la designul exterior, caroserie, panouri solare, motoare electrice, sistemul de răcire, stabilizatori, roboţi şi afişajul digital. Foarte importante sunt straturile exterioare de material antidetecţie, dispozitivele  de răcire a gazelor din motor, motoarele electrice „îngropate” adânc sub carcasă pentru  amortizarea  zgomotului şi eliminarea tipicelor dâre de vapori - toate  pentru a asigura pătrunderea nedetectată a avionului în zonele militare.
   Avionul este dotat cu echipamente pentru misiuni în zone montane, maritime şi în zone militare pentru a transporta pacienţi în deplină siguranţă şi cât mai  rapid posibil, în condiţii de vreme rea sau război


Premiul III – elevii Almăşan Rebeca din clasa a XII-a I, Gorgan Laura şi Gale Denis din clasa a X-a I. Profesor coordonator: Rus Ana-Maria şi profesor consultant: Matei Cristina.
 

Galeria foto poate fi urmărită accesând pagina de facebook.


  • Olimpiada Naţională,  Aprilie  2018, localitatea Buzău

      Domeniul  Electronică - Automatizări –Telecomunicaţii
 

   A fost o olimpiadă grea la care au participat  cei mai buni elevi de la profil Tehnic din peste 30 de judeţe. Munca asiduă depusă de elevii şcolii noastre începând din toamnă, cunoştinţele  de electronică şi automatizări, aplicarea lor în rezolvări de probleme şi în practică, gândirea şi matematica sunt competenţele care au determinat performanţele obţinute de aceşti elevi.

 1. PRODAN  IONUŢ, clasa a XI-a H – MENŢIUNE

 2. GHEŢI  DAMIAN, clasa a XII-a H – MENŢIUNE
   

   Elevii au fost pregătiţi de profesorii Tudoricescu Radiţa şi Jurj Ioan.
   
   

                                                            A consemnat prof. Radiţa Tudoricescu
Credit foto: Petriş Alexandru (clasa a XI-a H), prof. Matyas Mirel

 

Pentru alte activităţi desfăşurate la API accesaţi link-ul Activităţi/Evenimente.